Alla inlägg den 10 februari 2010

Av Maria - 10 februari 2010 18:48

Flera av mina arbetskamrater har blivit uppsagda. Det är ju som alla vet tuffa tider nu med åtstramningar både på den privata sektorn, våra egna plånböcker och innom vård och omsorg, där jag jobbar.


Det som förundrar är hur kommunen då har råd att betala 60 anställda för att sitta en hel dag och lära sig "dokumentera". En förnämlig lunch ingick också. Tack för den!

Ämnet för utbildningsdagen var"Dokumentera mera". Gör vi inte redan det?? Jo men inte på det standardiserade formuläret som tydligen skulle börja användas redan 2006.


Vi blir färre och färre anställda som ska göra mer och mer. Vi ska dokumentera, analysera, diskutera, reflektera, ja allt som slutar på

...era verkar vara viktigt för verksamheten. Det jag undrar är när ska vi få tid över för våra brukare? Det blir inte så mycket tid över för kramar, närhet, tröst eller bus. Trots det lyckas vi på nåt sätt vända ut och in på oss för att hinna med även det.

Det är för våra brukare vi jobbar. Det får vi aldrig glömma!


Tyvärr är det ett glapp mellan oss fotfolk och dom som sitter på kontor, flyttar papper och sällan eller aldrig tillbringar en dag i verksamheterna.

 

Jag hoppas ämnet för nästa dag blir "PRIORITERA mera"

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards